FERNANDIPACTM är en biobaserad förpackningslösning för främst torra, feta och frysta livsmedel. Innovationen förenklar tillverkningsprocessen och gör det möjligt för livsmedelsproducenter att begränsa användningen av plast och aluminium i förpackningar.
Vi har som vision att erbjuda våra kunder en hållbar förpackningslösning . Vi erbjuder materialtillverkare att köpa eller licensiera tillverkning av förpackningsmaterialet. Därmed bedömer vi att vår innovation enklare kan ersätta dagens plast och metallfolie som förpackningsmaterial.
Fernandi Innovation AB äger patent och rättigheter vilket möjliggör en effektiv och snabb utveckling till omfattande marknadstillväxt både nationellt och internationellt.
Fördelar som vi ser med vår innovation i förhållande till konventionella förpackningslösningar
Tar vara på papprets unika inneboende egenskaper, vilket ger förbättrade syre-, fukt-, gas-, och fettbarriärer.
Lägre svetstemperatur vid försegling jämfört med plastbaserade material.
Minskad materialåtgång med ca 30% där bestrykningar av barriärer minskar med närmare 70%.
En mycket bra syrebarriär innebär potentiellt förlängd hållbarhet för livsmedlet, något som kan bidra till minskat matsvinn.
Materialkostnaden beräknas utifrån konventionella material med liknande egenskaper.
Materialet appliceras och konverteras i befintlig maskinpark, det möjliggör att det producerade livsmedlet snabbare kan ersättas av en ny förpackning.
Pappret tillsammans med
barriärerna har potential att fungerar som ett filter mot migration av oönskade ämnen.
Fernandi Innovation har ett godkänt nationellt patent och preliminärt godkänd PCT vilket ger konkurrensfördelar.
Alla ingående komponenter är väl beprövade, livsmedelsgodkända och tillverkas idag i industriell skala.
Vi ser att vår innovation är framtidens förpackningslösning!
På ett positivt sätt vill vi förbättra luften vi andas, öka folkhälsan genom att minska oönskade och främmande ämnen in i våra kroppar
Copyright © Alla rättigheter förbehållna